Kiemelt bejegyzés

Többé nem frissülő blog

Ez a blog többé nem frissül. Az új cikkek új helyen, a molnarcsaba.wordpress.com címen érhetők el.

2013. július 16.

Elektronikus könyvek

A legjobbnak ítélt írások gyűjteményei “hordozható” kiadásban, amelyeket ekönyv-olvasókra, tabletekre, mobiltelefonokra tölthet.

CSENDES BŐGÉS

Számok nyelvén (2008-2012)


A magyar sajtóban példátlan, immár hét éve íródó rovatunkban egy-egy, főként tudományos illetve technológiai hírt mutatunk be az adatok szemszögéből. Kiderül, hogy hány ember halt meg a Boeing-747 Jumbo eddigi katasztrófáiban, mennyi medúza támad a fürdőzőkre manapság, és hány milliomod másodperccel telik lassabban az idő, ha felmegyünk a tizedikre.

Letöltés
Kindle / EPUB / PDF

SÁRISÁPI ÁRAMKÖRÖK

Riportok (2011-2015)


A Lomnici praktika című riportkönyv folytatása, a 2011 és 2015 között íródott legjobb riportok gyűjteménye. A címadó írás a szocializmus utolsó éveiben éledező, tipikusan magyar pályát befutó komputergyártásról mesél. Emellett helyszíni riportot olvashatnak e kötetben a San Diegó-i Sea World vízi vidámparkban nap mint nap fellépő gyilkos bálnák ellentmondásos sorsáról, de a vinil (bakelit) lemezek esélytelen reneszánszáról is.

Letöltés
Kindle / EPUB / PDF

LOMNICI PRAKTIKA

Riportok (2007-2011)


Főként természettudományos és technológiai témájú, illetve a tudomány és a társadalom egymásra hatását vizsgáló írások. Az egri családi házban hollywoodi szintű komputeranimációs rajzfilmet barkácsoló testvérektől védőoltások beadását megtagadó szülőkön és az Európai Űrügynökség hollandiai kutatóközpontján át a pánikba eső tömeg okozta szórakozóhelyi tragédiák mögött rejlő pszichés folyamatokig.

Letöltés
Kindle / EPUB / PDF

LEBEGŐ GITÁR

Interjúk (2008-2015)


Beszélgetések vezető magyar kutatókkal (sokak mellett Csányi Vilmossal, Almár Ivánnal, Falus Andrással, Barabási Albert Lászlóval), Nobel-díjas tudósokkal (Oláh Györggyel, Elizabeth Blckburnnel), sportolókkal (Bessenyei Péterrel, Klein Dáviddal, Meskó Zoltánnal), világhírű írókkal (Robin Cookkal, Simon Singh-gel, Steven Saylorral, Jared Diamonddal), összesen negyvenhat interjúalannyal.

Letöltés
Kindle / EPUB / PDF