Kiemelt bejegyzés

Többé nem frissülő blog

Ez a blog többé nem frissül. Az új cikkek új helyen, a molnarcsaba.wordpress.com címen érhetők el.

2013. december 13.

Média a Tehetségekért Díj


Ünnepélyes keretek között vehették át a „Média a Tehetségekért Díj” elismeréseit a díjazott újságírók. A MOL Új Európa Alapítványa által életre hívott díjat azok az újságírók nyerhették el, akik egy fiatal tehetséget bemutató munkával sikeresen pályáztak.


Ünnepélyes keretek között díjazták a Média a Tehetségekért Díj nyerteseit. Az Új Európa Alapítvány 2013-ban második alkalommal hirdetett pályázatot újságíróknak. A felhívásra a sport, a tudomány vagy a kultúra területén már eredményeket elért, 25 év alatti fiatal tehetségeket és mestereiket bemutató anyagokkal lehetett pályázni a tv, a rádió és a nyomtatott vagy online sajtóban október 31-ig megjelent anyagokkal.
„A „Média a Tehetségekért Díj” felhívását nem egyszerű pályázatnak szánta az Új Európa Alapítvány. Partnernek kértük fel ezen keresztül az újságírókat arra bíztatva őket, hogy a széles közvéleménynek mutassák be a példaértékű fiatal tehetségek pályafutását. Ezúton is köszönjük nekik, hogy vállalkoztak erre az úttörő munkára. ” – mondta el a díjátadón Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.
2013-ban 124 pályamunkát töltöttek fel a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/2013/palyazzoldalra, amelyeket szakmai zsűri értékelt. A zsűri tagjai Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Illényi Balázs, a HVG szerkesztője voltak.
A rádiós pályamunkák között első díjat kapott Víz-Poór Tünde, a Magyar Katolikus Rádió munkatársának Debreceni Zoltánról, a Hadik Kávéház séfjéről készült riport-összeállítása. A print-online kategóriában Dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet Magazin munkatársa lett a nyertes Rózsa Csilla junior golfozóval készített anyagával. A tv-videó kategóriában Németh Zoltán, a bajnokokvarosa.hu székesfehérvári portál munkatársa bizonyult a legjobbnak Jótékony ötös című riportsorozatával.
Az internetes szavazás eredményként a közönségdíjat Domszky László, a Mosaic Online munkatársa nyerte el Molnár Dániel fiatal hegedűst és tanárát bemutató portréjával.
A díjazottak egyenként százötvenezer forintos pénzjutalomban részesülnek.
Az Új Európa Alapítvány 2006 óta segíti a fiatal tehetségek fejlődését MOL Tehetségtámogató Programmal, valamint ismeri el a fiatalokkal, utánpótlás sportolókkal foglalkozó tanárok, edzők munkáját a MOL Tehetséggondozásért Díjjal.